0
Bán Zsigmond Református Általános Iskola, Bán Zsigmond Református Óvoda

Július elején volt iskolánkban az Angol Gólyatábor, ami a leendő elsős angol kéttannyelvű osztály tanulóinak szerveződik minden évben. A tábor célja, hogy egymást megismerjük, a gyerekek megismerkedjenek egymással és a tanító nénikkel és betekintést nyerjenek az angol nyelv világába és a minden napi iskolai életbe.

Minden nap új témakörrel ismerkedtünk meg, játékos foglalkozásokon keresztül. Első nap a bemutatkozással kezdődött, persze ez is angol nyelven, ezután egy körjátékkal folytattuk, amin keresztül játékos módon ismerkedhettünk meg egymással és még egy dalt is tanultunk. A hét többi napján is tovább folytattuk a játékos tanulást a következő témakörökkel: állatokkal, színekkel, számokkal, ételekkel, zöldségekkel, gyümölcsökkel ismerkedtünk meg. Minden nap tanultunk az aktuális témakörhöz kapcsolódó szavakat, dalokat és feladatlapokat oldottunk meg.  Az egész tanulás játékos formában telt.

A tábor egyik fő célja volt, hogy megszerettesse az idegen nyelvet a gyerekekkel ebben a korai életkori szakaszban is, hiszen nem mindenki tanult az óvodában angolul.

Úgy gondolom, hogy mindenkinek tetszett ez az egy hét és örömmel várják hogy újra találkozzunk szeptemberben az iskolakezdéskor.

Ossza meg a véleményét

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

X